Onterecht teveel (boete)rente betalen bij lopende rentecontract(en) voor nabestaanden

03
mei

Enige weken geleden, vroeg een nabestaande mij of zij haar lopende rentecontract kon wijzigen in verband met de lage rentestand.
Eerlijkheidshalve moest ik bekennen dat ik geen antwoord kon geven op haar vraag. Totdat ik in contact kwam met Niels Eriks van Hypotheken en Personal Finance in Schagen.

Niels Eriks en Karin Smit, delen de zorg dat nabestaanden onvoldoende op de hoogte zijn van de financiële mogelijkheden na het overlijden van hun dierbare.

Niels schrijft;

Boeterente onterecht in rekening gebracht door banken!
Onterecht boeterente bij Overlijden !

Ook wij als financieel dienstverlener hebben regelmatig te maken met een overlijden van een cliënt of familielid van een cliënt. En wat schetst onze verbazing? De langstlevende partner wordt dikwijls gewezen op de mogelijkheid om zijn of haar rentecontract open te breken of er wordt onterecht een BOETE in rekening gebracht als iemand zijn of haar rentecontract wil open breken.

Wat betekent dat en wat kunnen wij voor jou betekenen?

Bovenstaande betekent dat je dus onterecht te veel rente blijft betalen en dus hogere lasten hebt dan waar je recht op hebt!
En dan zijn wij er om te zorgen dat je weet wat je rechten zijn t.a.v. het omzetten van jouw rentecontract bij de bank. Bij diverse klanten hebben wij er al voor gezorgd dat;

a) de maandlasten omlaag gingen
b) er een onterechte boete terug werd betaald door de bank (in voorkomende gevallen ruim € 5.000,- boete en € 8.000,- boete).

Wat betekent dat en wat kunnen wij voor jou betekenen?

Bij ABN en Florius gaat bovenstaande eigenlijk altijd wel goed en deze banken verdienen wat ons betreft een compliment! ING kent daarnaast duidelijke voorwaarden en biedt de mogelijkheid NIET. Bij de overige banken; laat je ALTIJD door een deskundige onafhankelijke adviseur bij staan!

Uiteraard zijn er nog veel meer zaken waar je op kunt letten in een eerder stadium als er sprake is van een overlijden.
Deze aandachtspunten worden u persoonlijk door Uitvaartbegeleiding Karin Smit overhandigd en besproken.

Niels Eriks:
info@erikshypotheken.nl
www.erikshypotheken.nl
www.eriksvermogensadvies.nl
T: 0224. 42 21 24

Uitvaartbegeleiding Karin Smit
info@uitvaartbegeleidingkarinsmit.nl
www.uitvaartbegeleidingkarinsmit.nl
T: 06. 81 35 81 10