Uitvaartverzorging Wieringermeer wordt Uitvaartbegeleiding Karin Smit

17
mrt

Een andere naam en dat is misschien even wennen, maar verder verandert er voor u helemaal niets.

Onder de naam van Uitvaartbegeleiding Karin Smit blijven wij de families die ons nodig hebben wanneer zij van hun dierbare afscheid moeten nemen, op een persoonlijke en respectvolle wijze bijstaan. Wij zorgen voor rust en overzicht in een emotionele en verdrietige tijd. Wij ontzorgen waar dat nodig is. Luisteren naar al u wensen en ideeën en zullen te allne tijden ons uiterste best doen deze te vertalen naar het afscheid passend bij u en uw dierbare.

24/7 zijn wij te bereiken op 06-81358110 of 0227-745050

Is ons uitvaartcentrum ook beschikbaar voor onze collega uitvaartorganisaties?
Jazeker, ook onze collega’s van andere uitvaartorganisaties zijn bij ons van harte welkom. Onze sfeervolle en eigentijdse aula is de plek om een afscheid intiem en persoonlijk te beleven en waar onze gastdames er alles aan doen om onze collega’s en hun families een warm welkom te geven. In een verdrietige tijd waarin u afscheid moet nemen van uw dierbare doen onze gastdames er alles aan om dit afscheid wat zachter te maken.

Onze afscheidskamers
Als thuis opbaren niet tot de mogelijkheden of wensen behoort dan beschikt ons uitvaartcentrum over 2 afscheidskamers. Voorzien van een eigen toegang, privacy en faciliteiten tot het nuttigen van koffie en thee. Kenmerkend voor onze afscheidskamers zijn de warme, fijne en intieme sfeer.

Bent u lid van Uitvaartvereniging Wieringermeer?
Dan blijft uw lidmaatschap gewoon geldig en zal onder de dezelfde voorwaarden worden voortgezet, want zoals we al schreven: een andere naam is misschien even wennen, maar voor u verandert er helemaal niets.

Bent u vrij om te kiezen welke Uitvaartorganisatie bij u past?
Jazeker, ongeacht waar u verzekerd bent. Het is wettelijk zo geregeld dat u 100 % vrij bent in uw keuze tot een uitvaart-organisatie en daardoor ook tot een uitvaartbegeleidster welke bij u past.

Mocht u verzekerd zijn bij maatschappij A, dan zal deze maatschappij graag de uitvaart voor u verzorgen, dat is logisch, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden! Bijna iedere uitvaartverzekeringsmaatschappij heeft een eigen uitvaartorganisatie, waardoor het idee ontstaat dat u de uitvaart ook door hen moet laten verzorgen. Gelukkig is dat niet zo. Gelukkig voor u, omdat u zelf kunt bepalen door wie en op welke wijze de uitvaart verzorgd wordt. Als u hierover meer informatie zou willen dan is dit terug te lezen op onze website van uitvaartbegeleiding Karin Smit, www.uitvaartbegeleidingkarinsmit.nl.

Ook gaan onze koffieochtenden vanaf 31 maart weer van start, waar u natuurlijk van harte welkom bent voor al uw vragen. Heel graag staan wij u daar ter woord.

Onze koffieochtenden
Vanaf vrijdag 31 maart bent u vanaf 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in ons uitvaartcentrum voor een vers bakje koffie met wat lekkers. Wij zouden het fijn vinden om u daar te ontmoeten en om op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek te gaan. Ook zijn wij er om al uw vragen te beantwoorden en bent u vrij om een kijkje te nemen in ons sfeervolle uitvaartcentrum en onze afscheidskamers. Deze koffieochtenden zullen vervolgens elke laatste vrijdag van de maand plaatsvinden. De volgende koffieochtenden staan gepland op 28 april, 26 mei, 30 juni en 28 juli. Wilt u liever een persoonlijk en kosteloos gesprek bij u thuis dan kunt u hiervoor telefonisch een afspraak met ons maken.

06-81358110 of 0227-745050

15 april, de dag van de begraafplaats
Deze dag staat niet zo zeer in het teken van het herdenken van onze overledenen, maar wel in het denken aan de culturele waarde van een begraafplaats. Het is te vergelijken met een bezoek aan een cultureel werelderfgoed, het ontdekken waarom een monument belangrijk of waardevol is als ons erfgoed. Het cultureel erfgoed van begraafplaatsen wordt ook wel funerair erfgoed genoemd, er zit altijd een verhaal achter een grafmonument, want ooit zijn er mensen begraven en hebben nabestaanden een monument opgericht. Begraafplaatsen fascineren vaak vanwege de historie, de monumenten, de stilte, bezinning, het is een plaats om na te denken over de dood en het leven. Vanaf 10.30 uur tot en met 15.30 uur bent u welkom op de begraafplaats. Ook is op die dag ons uitvaartcentrum geopend en nodigen wij u uit om bij ons binnen te lopen, wij zijn er om u voorlichting te geven over de vele mogelijkheden omtrent een uitvaart.