Memorials

Lieve Siebe,

Siebe zei altijd dat hij geen strijd voerde omdat het geen kwestie is van winnen of verliezen van de ziekte. Het is pech of geluk hebben. Tot het laatst toe genoot je van al het moois wat jouw leven te bieden had, om samen herinneringen te maken of gewoon om de Formule 1 te kijken.

Slanker door Kanker

Maar het was op en je kon niet meer. Met humor heb je je ziekte gedragen en al jouw herinneringen heb je opgeschreven. In het boek; “Slanker door Kanker” heb jij je verhaal verteld. Alleen de titel getuigd al van dat beetje zelfspot en humor. Ik had het boek binnen een dag uit. Wel raar dat ik jou niet heb gekend maar alle andere mensen van jou naaste familie nu heb ontmoet en ik herken ze door de omschrijvingen in jouw boek.

Veel mensen

Jouw afscheid was heel speciaal en heeft zelfs de krant gehaald. Dat mag ook wel voor zo’n bijzonder persoon. Omdat zoveel mensen bij jouw afscheid aanwezig wilde zijn, werd er een hele gymzaal omgebouwd. Een prachtig podium stond in het midden. Binnen gedragen door jouw collega’s mocht jij ook plaatsnemen in het midden van de zaal.

Lieve en mooie woorden werden gesproken en echt… het is niet eerlijk.

Erehaag

Na afloop verzamelde zich buiten een erehaag van jouw collega’s van de ambulancedienst en ging jij met je eigen ambulance starten aan je laatste reis. Wat volgde was een lange stoet van gele auto’s… wat was dat indrukwekkend.

Bij de ambulancepost in Heerhugowaard lieten ze je los en was het laatste stukje helemaal alleen voor jou op weg naar de Waerdse Landen. Jouw eigen shirt en boek nam je met je mee.

Ik weet zeker dat jij samen met jouw vrouw een prachtige basis hebt neergezet voor jullie lieve kleine mannetje. Hij had gewoon een hele toffe vader. Met alle mooie herinneringen in gedachten zit jij voor altijd in hun hart.

Boek

Wil je het boek “Slanker door Kanker” zelf lezen. Je kunt het hier bestellen. Zeker de moeite waard om te lezen hoe Siebe zijn ziekte heeft gedragen en ermee om is gegaan.

De foto’s en de tekst zijn met toestemming van de nabestaanden geplaatst. Mocht u zelf herkenbaar op een foto staan en hier bezwaar tegen hebben, laat het mij dan even weten, dan verwijder ik die foto.