Een begrafenis of crematie in Schagen

Een begrafenis of crematie laten verzorgen in Schagen en omgeving

Als een dierbare overlijdt, staat de wereld even voor u stil. Er moeten in de periode na het overlijden van een dierbare veel beslissingen worden genomen. Uitvaartbegeleiding Karin Smit neemt hiervoor samen met u ruim de tijd. Niet alle keuzes en beslissingen hoeven op een dag gemaakt te worden. U heeft ook de tijd nodig om dit verlies te kunnen verwerken. Een van de eerste beslissingen is of het een begrafenis of crematie in Schagen en omgeving dient te worden.

Uitvaartbegeleiding Karin Smit bespreekt de diverse mogelijkheden passend bij een crematie of begrafenis in Schagen en omgeving. Uitvaartbegeleiding Karin Smit hecht veel waarde aan het begeleiden van een afscheid dat past bij de overleden dierbare en bij u als nabestaanden. Uw overleden dierbare krijgt een persoonlijke en stijlvolle begrafenis of crematie in Schagen en omgeving.

Wanneer u wenst dat Uitvaartbegeleiding Karin Smit de crematie of begrafenis in Schagen en omgeving verzorgt, kunt u na het overlijden van een dierbare contact met haar opnemen. U kunt Uitvaartbegeleiding Karin Smit dag en nacht (24/7) bereikbaar op het telefoonnummer 06 – 81 35 81 10.

Een crematie of begrafenis in Schagen en omgeving?

Een van de eerste keuzes na het overlijden van een dierbare, is de keuze begrafenis of crematie. Tijdens het eerste gesprek wordt deze keuze met u besproken. Belangrijke beslissingen zijn de opbaarlocatie, dag van de uitvaart en tijdstip van de begrafenis of crematie in Schagen en omgeving. De rouwkaart en overige wensen worden tijdens dit gesprek ook met u besproken. Soms komt het ook voor dat dit in een later gesprek besproken wordt.

Doordat u dagelijks persoonlijk contact heeft met Uitvaartbegeleiding Karin Smit kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van de crematie of begrafenis in Schagen en omgeving. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles besproken en voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn.  Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken.  Het draaiboek voor het definitieve afscheid wordt in de daarop volgende dagen volledig ingevuld.

Persoonlijk afscheid van uw overleden dierbare

De missie van Uitvaartbegeleiding Karin Smit is om na het overlijden van een dierbare overledene het hecht bijzonder veel waarde aan het begeleiden van een afscheid dat past bij de overledene en nabestaanden. Zo ontstaat er een persoonlijk afscheid. Dit kan een traditioneel afscheid zijn, maar ook een afscheid waar gebruik gemaakt wordt van bijzondere producten, vormen en locaties. De ervaring van Karin Smit is, om met zoveel mogelijk persoonlijke materialen, muziek en voorwerpen het definitieve afscheid kleur te geven. Nabestaanden kunnen, als ze dit willen, veel zelf doen, bovendien helpt dit veelal in de verwerking van het verlies.