Kosten van een uitvaart

Uitvaartbegeleiding Karin Smit
Instagram

Wat kost een uitvaart?

Voor een groot en klein budget

Een uitvaart kost tussen de € 3.000 en € 15.000 euro.

Waarin zitten die verschillen? Het verschil kan zitten in de uitvoering van een kist of in uitgebreid rouwvervoer. Ook de locatie van het afscheid en de eventuele catering kunnen de kosten opvoeren. Dit zijn aandachtspunten waar u goed over na moet gaan denken.

Ook wanneer u over een beperkt budget beschikt, is een bijzonder afscheid goed te realiseren. Een persoonlijk accent zit immers vaak in kleine dingen. Hierover denk ik graag met u mee.

Misschien klinkt het kil, maar u kunt het afscheid zo duur maken als u zelf wilt. Hoeveel aandacht u ook aan het afscheid wilt geven, het is altijd goed om vooraf te bepalen welk budget u eraan kunt besteden. Bij het voorbereiden van het afscheid houden we hier natuurlijk rekening mee. En u ontvangt van mij van tevoren een duidelijk overzicht van alle kosten van de begrafenis of crematie. Dan weet u waaraan u toe bent.

Uitvaartverzekering

Ook als u een uitvaartverzekering heeft, kunt u bij mij terecht.

U bent namelijk altijd vrij om zelf te bepalen welke uitvaartbegeleider u het meest aanspreekt. Belangrijk is wel dat u direct contact met mij opneemt en niet eerst met uw verzekering, tussenpersoon of het telefoonnummer op uw polis!

Dit geldt voor alle verzekeringsmaatschappijen, dus ook als u lid bent van verenigingen als Yarden, Monuta en Dela.