Uitvaartverzekeringen

Uitvaartbegeleiding Karin Smit
Instagram

Feiten en fabels rond keuzevrijheid

Er zijn nog veel misverstanden rondom uitvaartverzekeringen. Vaak krijgen wij de vraag: Kan ik een uitvaart wel door jullie laten verzorgen als ik ergens anders verzekerd ben? En ben ik dan duurder uit?

Voordat we hier antwoord op geven is het handig voor u om te weten welke soorten uitvaartverzekeringen er bestaan. In grote lijnen zijn deze onder te verdelen in 2 soorten verzekeringen, namelijk:

De pakketpolis/de combinatie-uitvaartpolis
Het woord zegt het al, een pakket aan diensten en producten, meestal in combinatie met een vrij te besteden bedrag. Met dit bedrag is het mogelijk om extra kosten en speciale wensen betalen.

De kapitaalverzekering
Nabestaanden kunnen het uitgekeerde bedrag alleen besteden aan de uitvaart.

Uw keuzevrijheid

Als u altijd gedacht heeft dat u een uitvaart moet laten regelen door uw verzekeraar, dat is dus niet zo. Zij keren uit, maar u bepaalt. U bent 100 % vrij in uw keuze tot een uitvaartorganisatie en daardoor ook tot een uitvaartbegeleidster die bij u past. Een verzekering waar dan ook, vertegenwoordigt altijd een geldwaarde. Het is ook zeker niet zo dat u voordeliger uit bent bij de verzekeringsmaatschappij waar u de verzekering heeft afgesloten. Ook als een lid bent van een uitvaartvereniging, bent u ten alle tijden vrij om uw eigen keuze te maken welke uitvaartorganisatie bij u past.

Waarom kiest u voor Uitvaartbegeleiding Karin Smit?

Als u afscheid moet nemen van uw dierbare, dan komt er heel veel op u af, buiten het verdriet om het verlies van uw dierbare, moet er in een korte tijd veel geregeld worden.

En hoe fijn is het dan als u wordt bijgestaan door een uitvaartbegeleidster die er voor u is, u bijstaat en ontzorgt en een luisterend oor heeft, want de mooiste uitvaarten, zijn de uitvaarten die aansluiten bij de persoonlijkheid van uw dierbare, maar ook van u.

Wij kennen de mogelijkheden van bijvoorbeeld bijzondere uitvaartlocaties, rouwververvoer, persoonlijke bloemstukken, rouwdrukwerk en nog veel meer.
Wij adviseren u graag naar de mogelijkheden die passen bij uw wensen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u twijfelt aan de invulling van het afscheid of als u gebonden bent aan een budget. Wij leggen de mogelijkheden naast elkaar, bedenken alternatieven en denken met u mee om op deze wijze tot een zo mooi en persoonlijk mogelijk afscheid te komen. Daarnaast nemen we zoveel mogelijk taken van u over. Ook kunnen wij voor u een duidelijk overzicht maken van alle kosten. Wij steunen u in deze moeilijke tijd en helpen u om alle aspecten rondom het afscheid inzichtelijk te maken.

Op de dag zelf is er alle rust en ruimte voor het afscheid, zonder dat u zich ergens anders druk over hoeft te maken. Heeft u een uitvaartverzekering die u eens met ons wilt bespreken, mogelijk zelfs samen met uw uitvaartwensen en wat de kosten daarvan zouden zijn? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met ons op.

Uitvaartbegeleiding Karin Smit
24/7 bereikbaar – 06 81 35 81 10