Uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding Karin Smit
Instagram

Persoonlijke begeleiding

Als een dierbare is overleden, staat de wereld even stil. Toch moeten er veel beslissingen genomen worden. Ik neem hier samen met u de tijd voor, want niet alle keuzes hoeven op één dag gemaakt te worden. Ik zorg voor rust en ruimte zodat u als nabestaande aandacht en energie kunt geven aan de dierbare die u hebt verloren en aan anderen die achterblijven.

Kennismaking
Tijdens het eerste gesprek worden de belangrijkste zaken besproken. Zoals de opbaarlocatie, de keuze voor begraven of cremeren en de datum en tijd van de uitvaart. Vaak komt ook de condoleance, de rouwkaart en de eventuele rouwadvertentie ter sprake. Doordat ik dagelijks contact met u heb kunt u de tijd nemen om na te denken over de invulling van de uitvaart. Stap voor stap, van dag tot dag, wordt alles voorbereid. U bepaalt zelf hoe actief u hierin wilt zijn.

Afspraken

Aan de hand van het eerste gesprek krijgt u een samenvatting van de afspraken. Ook krijgt u een begroting. Speciale wensen kunt u altijd nog bespreken. Bijvoorbeeld een bijzondere kist, live muziek bij de uitvaart of speciaal vervoer. Het draaiboek voor het definitieve afscheid wordt in de daarop volgende dagen helemaal ingevuld.

Persoonlijk afscheid
Mijn missie is zorgen met hoofd, hart en handen. Ik hecht bijzonder veel waarde aan het begeleiden van een afscheid dat past bij de overledene en de nabestaanden. Zo ontstaat een liefdevol en betekenisvol afscheid. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk. Ik help u keuzes maken en informeer u graag over de verschillende vormen van verzorging, opbaring, locaties, catering, drukwerk, rouwvervoer, teksten en rituelen.